Lær Photoshop, Illustrator, Indesign, Cubase og andre programmer via Youtube

DR1 21Søndag, d. 4.12 – Grotesk ulødig journalistik
05/12/2011
Google ad words optimering: Adwords optimering. Mere og bedre salg via Google Adwords marketing
Optimer dine Adwords og skab mere salg
04/06/2012
DR1 21Søndag, d. 4.12 – Grotesk ulødig journalistik
05/12/2011
Google ad words optimering: Adwords optimering. Mere og bedre salg via Google Adwords marketing
Optimer dine Adwords og skab mere salg
04/06/2012

Du har sikkert en masse opgaver i dit job eller fritid, som du kunne udføre meget bedre, hvis du viste, hvordan du brugte computerprogrammet, som professionelle bruger, når de løser opgaven.

Via Youtube kan du meget let lære at bruge selv de mest komplicerede it-værktøjer.

Det er meget let og sådan gør du!

Måske sysler du med webdesign. Her ville Adope Dreamweaver kunne hjælpe dig. Photoshop, Illustrator og Indesign ville kunne hjælpe dig med den og andre grafiske designopgaver.

Ok – det er musik eller film, du laver!

Her vil Cubase og Adope Premiere hjælpe dig.

Excel fra Officepakken er skride godt, når du skal lægge et budget, men hvordan er det lige du kommer i gang med at bruge de forskellige programmer?

Video gør instruktionen meget lettere at følge

Jo, når du har købt programmet og åbnet det, virker brugerfladen fuldstændig uoverskuelig, men fortvivl ikke. Gør Youtube til din bedste ven og du vil komme godt i gang med alle programmer, du skal bruge i løbet af no time at all.

Når du sidder med Indesign for første gang og du fx ikke kan finde ud af noget så banalt som at kreere et nyt dokument, der passer til produktionen, du vil lave – er programmets hjælpefunktion fuldstændig håbløs.
Det gælder især for ældre versioner. Det er en opgave i sig selv at lære at bruge funktionen.

Det meste af den hjælp du får via funktionen, er trin for trin-vejledninger på skrift, som er meget svære at følge simpelthen, fordi det tager utrolig lang tid at forstå instruktionen, når du skal læse dig til den.

Manualer er bare meget lettere at forstå, når du følger dem på video.

Youtybe bliver din go-to guy

Hvis du frem for at spilde tid på ringe hjælpefunktioner, klikker dig ind på Youtube, skal du blot bruge de rette søgeord før, du finder meget overskuelige vejledninger, som brugere derude har offentliggjort.

I det konkrete eksempel kan du søge på ’Indesign CS5 tutorial setup new dokument’ og der kommer en række instruktions-videoer op, der på 2-10 minutter forklarer dig, hvordan du gør.

Video nummer to under søgningen viser dig alt, du behøver at vide som nybegynder. Tjek den nedenfor:

Det kommer hen ad vejen

Det sværeste ved at bruge Youtube til at lære nye computerprogrammer er at finde de rette ord at søge på.

Hvis du vil bøje tekst om et billede i Indesign hedder funktionen egentlig ’text wrap’.

Det er ikke ligefrem indlysende – men heldigvis kommer der også resultater frem, hvis du søger på ’bend text around picture’. Du skal bare lige huske og skrive ’Indesign (navn på programmet) CS5 (version af programmet) tutorial (vedledning) og så funktionen, du vil søge efter.

Således bliver din søgeterm ’Indesign CS5 tutorial bend text around picture’. Prøv og klik på linket og se, hvad der kommer op.

Det kan sagtens koste lidt tid, før du får helt styr på hvilke søgninger, der løser problemet, du arbejder med i øjeblikket – men som du knuser problem for problem via Youtube, bliver du mere og mere skarp på, hvad tingene hedder og hvad du skal søge på. Du bliver bedre og bedre til at bruge programmet og du kommer tættere og tættere på en færdig produktion, der holder.

Learning by doing

Det er ingen hemmelighed, at jeg personligt ikke giver meget for Photoshop-kurser eller kurser i brug af computer-programmer overhovedet. Jeg har taget flere af dem, men har aldrig lært noget særligt. Det skyldes som oftest, at vi ikke har arbejdet på egne projekter i undervisningen.

Jeg lærer, når jeg selv kæmper med opgaven og får input til løsning trin for trin undervejs.

Kurser i de komplicerede Adope-programmer har jeg altid syntes var alt for generelle. Når der så går en måned fra kurset og til, at jeg skal bruge kundskaberne, jeg har lært, har jeg som oftest glemt dem igen og må starter på en frisk.

Med Youtube – min bedste ven, når det kommer til it-learning by doing – har jeg altid hjælpen lige ved hånden.

Brug de fremragende tutorials, der ligger på Youtube og skriv gerne, hvis du står overfor et problem, du ikke kan finde hjælp til. Det kan være, jeg kan hjælpe dig til de rigtige søgeord.

Du må også gerne lægge en kommentar med ris, ros, eksempler på problemknusning eller andet, hvis du kan bruge mit indlæg.MODTAG UPDATES!Lær hvordan du gør dig synlig online, skaber trafik og bedre konvertering
* Skal udfyldesAf Torben Slot Dabelsteen
Af Torben Slot Dabelsteen
Torben er journalist & cand. mag. i filosofi & etnologi. Til dagligt arbejder han som tekstforfatter med produktion af indhold til nettet. Desuden specialiserer han sig i SEO, PR & Content Marketing.

2 Comments

  1. Enok siger:

    Jeg har et lille problem, jeg er ved og lave et logo til mit lille firma.
    Jeg har lavet den første tekst, men når jeg skal lave en ny tekstboks for at kunne rediger det der bliver skrevet der, kan jeg ikke lave en ny tekstboks….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.