6 elementer, der giver din Facebook fanside succes
25/06/2010
Web 3.0 bliver spildynamikkens tidsalder
03/09/2010
6 elementer, der giver din Facebook fanside succes
25/06/2010
Web 3.0 bliver spildynamikkens tidsalder
03/09/2010

OVERBLIK: Hermed et slideshow med diverse infografikker om sociale medier. Infografik er grafisk fremstilling af store mængder data, der gør dem nemmere at omgås og fortolke. Grafikkerne kreeres for overblikkets skyld. De ledsager ofte historier i aviser og på Nettet om videnskabelige – for eksempel statistiske undersøgelser.

Vil du vide mere om sociale medier? Åben indlæg, klik frem og tilbage mellem slides i præsentationen og tjek samlingen ud! Det er let, og du vil lære noget, hvis du kigger nærmere!

Find infografik om alt mellem himmel og jord

Der laves infografik om alt fra klimaændringer, teenagegraviditeter til mekanik i flygler. En række blogs samler og genudgiver grafikkerne: Cool Infographics, Fast Company og Visual Complexity er eksempler. På The Infographics Showcase samles og kommenteres endda de forskellige samlere af infografik på Nettet. Næsten ligegyldigt, hvilket emne du ønsker illustreret, finder du informative grafikker på én af siderne. Tjek dem, hvis du skal holde et foredrag, skrive en artikel, eller hvis du bare vil vide mere om emnet.

Tak til Kforum

Storyhunter fik ideen til samlingen gennem det amerikanske webmagasin Mashable. Den 1. juli udgav de artiklen 10 Beautiful Social Media Infographics, som lå nummer ét på sitet i flere dage. Sandsynligvis også med udgangspunkt i Mashable afslører en søgning på Slideshare.net, at redaktøren for det danske Kforum har fået samme ide. Det er med udgangspunkt i Kforums samling, at Storyhunter begynder sin slide om sociale medier. Kforums 63 infografikker danner tilsammen Version 1.0 af slide’en. I vores opdatering angiver Storyhunter blandt andet infografikkernes originale kilder for så vidt, som vi kan finde dem. I version 1.2 finder du allerede mange nye grafikker, hvoraf de seneste placeres først i præsentationen.

Du er meget velkommen til at anbefale nye infografikker om Sociale medier. Smid en kommentar, hvis der dukker spændende ting op på din vej. Ellers velbekomme…

Af Torben Slot Dabelsteen
Af Torben Slot Dabelsteen
Torben er journalist & cand. mag. i filosofi & etnologi. Til dagligt arbejder han som tekstforfatter med produktion af indhold til nettet. Desuden specialiserer han sig i SEO, PR & Content Marketing.

2 Comments

 1. Interessant indlæg og samling. Du har ret: der gemmer sig mange brugbare informationer i infografikker. Har dog et spørgsmål: På din Slideshare-konto står der, at du opdaterer præsentationen ugentligt, men jeg synes ikke, den er blevet opdateret, siden jeg så den for et par måneder siden. Gør du det ikke længere?
  Vh. Per, Exis

  • Torben Slot Petersen siger:

   Hej Per
   Du har ret. Jeg har ikke opdateret præsentationen i nogle måneder nu. Det skyldes fortrinsvis, at Slideshare ikke er glad for, at du opdaterer samme præsentation mange gange. Igen og igen melder Slideshare fejl, når jeg forsøger at erstatte gamle uploads med nye versioner.
   I stedet henviser jeg til Social Media Graphics, som et det bedste, mest opdaterede og omfattende online magasin om Social Media Infographics, jeg har kunnet finde noget sted på Nettet. Siden anbefales hermed varmt.
   God fornøjelse,
   Torben Slot Petersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.